Dudak Estetiği Nasıl Yapılır?

Dudak Estetiği Nasıl Yapılır?

Dudak Estetiği Nasıl Yapılır?
17 Aralık 2022 - 05:42

Güzel dudaklara sahip olmak herkesin hayali olarak tanımlanabilir. Takdir edersiniz ki, yüz güzelliği bir bütündür. Dudakların da yüz güzelliğini tamamlayıcı özellikleri mevcuttur. Birçok kadın; dudak özelliklerinden memnun değildir. Bilhassa çok ince ya da çok kalın dudak yapısına sahip olan kadınların şikayetleri daha fazladır.
Dudak estetiği; 2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde en çok tercih edilen estetik operasyonlar arasındaki yerini almıştır. Bu tür operasyonlar sayesinde daha belirgin dudaklara sahip olmak mümkün hale gelir. Bunun yanı sıra, dudak şekli de doğallığını hiçbir zaman kaybetmez. Ayrıca, dudak üstü kırışıklıklar da hafifler. Yaşa bağlı olarak küçülen dudak hatları da eski görünümünü kazanır. Bunun yanı sıra, dudak estetiği; dudak dokusundaki kolajen üretimini harekete geçirir. Bu sayede, hem dudağın yeniden yapılanmasına hem de kalitesinin arttırılmasına rastlanır.

Dudak Dolgusu Nasıl Gerçekleştirilir?

Dudak estetiği denildiği zaman akla ilk olarak dudak dolgusu gelir. Birçok kişi; dudak dolgusunun nasıl yapıldığını merak eder. Operasyon; şu şekilde özetlenebilir:
  • Her şeyden önce, dudağın hangi bölgesine dolgu yapılacağına karar verilir.
  • Hastaya lokal anestezik kremler sürülür. Bu sayede, hastanın operasyon sırasında herhangi bir rahatsızlık yaşamasının önüne geçilir.
  • Dudağa hacim kazandırmak adına doktorun tercihine bağlı olarak kanül ya da enjektör kullanılır.
  • Dudak dolgusu; zannedildiği gibi basit bir işlem değildir. Deneyimli bir cerrah tarafından gerçekleştirilmesi şarttır. Bilhassa alt dudağın üst dudağa kıyasla çok daha hacimli olması gerekir.
  • Operasyon sırasında dudak ile burun arasındaki mesafe en iyi şekilde ayarlanmalıdır. Hatta, söz konusu mesafenin 12-15 mm arasında olması şarttır.
  • Üst ve alt dudağın toplam dudak hacmine olan oranı önemlidir. Bu noktada, üst dudağın oranı yüzde 40, alt dudağın ise yüzde 60 olmalıdır.
  • Dudak dolgusu esnasında filtrum çizgilerinin belirgin olmasına da önem verilmelidir.
  • Dudaklardaki simetri bozuklukları can sıkıcıdır. Dudak dolgusu sırasında söz konusu bozuklukların da ortadan kaldırılmasına adına uğraşılmalıdır.
  • Dudak burun mesafesinin uzun olması bir diğer problemdir. Bilhassa gençlerde bu duruma sıklıkla rastlanır. Bu noktada, dudakların hacminin arttırılması gereklidir.
Dudak dolgusu; dudak enjeksiyonları, dudak operasyonları, gülme şeklinin değiştirilmesi ve hyalüronik asit dudak dolgusu gibi farklı çeşitlere sahiptir.

Dudak Dolgusu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yaygın dudak estetiği operasyonları arasında bulunan dudak dolgusu ile ilgili olarak merak edilen çok sayıda husus vardır. Her şeyden önce, işlemin kalıcı olup olmadığı merak edilir. Her şeyden önce, dudak dolgusunun farklı dolgu markaları ile yapıldığının altını çizmek gerekir. Bu yüzden, bazı dudak dolgularının kullanımı daha kısa süreli iken bazılarının ise uzundur. Dudak dolgusu; en az 6-8 ay, en çok ise 20-22 ay kullanılır.
Dudak dolgusu yaptıranların kısa bir süreliğine çok sıcak ya da çok soğuk yiyecek ve içecek tüketmekten kaçınmaları şarttır.