HAFIZLARIMIZ İÇİN AKSARAY'DA İCAZET MERASİMİ DÜZENLENDİ

Aksaray İl Müftülüğünce İlimiz genelindeki Kur’an kurslarında Hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan 44 öğrenci için Aksaray Üniversitesi Konferans Salonunda hafızlık icazet merasimi düzenlendi.

HAFIZLARIMIZ İÇİN AKSARAY'DA İCAZET MERASİMİ DÜZENLENDİ

Aksaray İl Müftülüğünce İlimiz genelindeki Kur’an kurslarında Hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan 44 öğrenci için Aksaray Üniversitesi Konferans Salonunda hafızlık icazet merasimi düzenlendi.

HAFIZLARIMIZ İÇİN AKSARAY'DA İCAZET MERASİMİ DÜZENLENDİ
10 Mart 2019 - 16:02


İcazet merasimi Atasayar Camii İmam-Hatibi Osman Bedrettin Kaymakçı’nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan İl Müftümüz Cemalettin Bal, icazetini alan hafızları, ailelerini ve hocalarını tebrik ederek: “İlk gün ki aşkla yola çıktık devam ediyoruz. Elhamdülillah! Bugün 44 tane erkek hafızımız hıfzını tamamladılar ve çok kıymetli hocalarımızın huzurunda bu merasimi gerçekleştiriyoruz. Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Giydikleri bu taç dünyada ve ahirette hem kendilerine hem anne babalarına hem de etrafındaki insanlara koruyucu bir kalkan olacaktır. Hıfzını tamamlayan hafızlarımız Kuranı Hâkimi kendilerine rehber edinecekler, Efendimiz aleyhissalatü vesselamın güzel ahlakını kisve olarak üstüne giyerek zamanımızın da gerekli olan bütün ilimlerini her birisi farklı sahalarda elde ederek sadece ülkemizde değil İslam âlemine ve bütün insanlığa ışık tutan birer rehber olacaklardır. İnsanlığa insanlığının tekrar hatırlatacak bir nesil geliyor. Rabbim bütün yavrularımızı şerden muhafaza buyursun.” dedi.

Hafızların sayısının artmasının gereklilik olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun:
"Bu sabahki verilerimize göre, Diyanet İşleri Başkanlığı kayıtlarına göre Türkiye Cumhuriyetindeki diplomalı hafız sayısı 146.760’tır. Allah sayılarını daim eylesin. Ancak seksen iki milyonluk bir nüfusa diplomalı hafız sayısını hesapladığımızda binde ikiye tekabül eder. Yüzde doksan sekizin üzerinde Müslüman bir nüfus için aslında büyük bir rakam değildir. Her ne kadar diplomasını almayan hafızlarımızda var olmuş olsa bile bizler bu sayıyı çok daha yukarılara binde ikilerden yüzde onlara çıkarma azim ve kararlılığı içerisinde olmalıyız. İddia sahibi medeniyetler inşa etmiş olan ve bugünde tartışmasız alemi İslam’ın vefalı lideri olan ülkemiz ve insanımız için böylesi yakışır. İnşallah! Zor zamanlardan zor süreçlerden bugünlere geldiğimiz şu devirde daha daha ileride ki zaman diliminde çok daha rakamların yukarılara çıktığı tablolara şahitlik edebilmeyi Cenabı Allah bizlere nasip eder." dedi.

Toplanma vesilemiz olan hafızlara seslenen Dr. Selim Argun: “Bugün onlar için sevinç günü. Zorlu ve meşakkatli bir sürecin ardından çeyrek hafız olarak kaldı, yarım hafız olarak kaldı gibi noksanlık ifade eden sıfatlardan kurtularak bugün tam bir hafız olarak karşımızda duruyorlar. Cenabı Allah onları hafız oldukları gibi ömürleri boyunca hafız kalabilmeyi ve son nefeslerinde emaneti hafız olarak teslim etmeyi nasip etsin. Tabii ki yaratıcının en büyük mektubunu ilahi vahyi ezberlediler, çok büyük bir şerefe nail oldular. Hem bu dünyada hem de ahiret âleminde büyük mükafatlarla karşılaşacaklar, bundan istifade edecekler. Ailelerinden hafız olarak vefat ettiklerinde, istikamet üzere vefat ettiklerinde hadisi şeriflerde belirtildiği üzere yetmiş kişiye şefaat hakkı tanınmış olur. İnşallah! Bu şefaat hakkına nail olmayı Cenabı Hak onlara nasip etsin. Kıyamet gününde burada bulunan hazirunuda unutmasınlar İnşallah!” dedi.

Protokol konuşmaları sonrasında ilimizde hafızlık eğitimi veren Kur'an kurslarını tanıtıcı sinevizyon gösteriminin yapıldı. Hafızlık icazet merasiminin bitiminde öğrencilere, hafızlık eğitimini başarıyla tamamladıklarına dair icazetleri dağıtıldı ve il müftülüğümüzce çeşitli hediyeler verildi. İcazet merasimi Reisül Kurra Vekili Mustafa Demirkan’ın hatim duası ile sona erdi.
İcazet törenine, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Selim Argun, Reisül Kurra Vekili Mustafa Demirkan, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Aksaray Valisi Ali Mantı, İl Müftümüz Cemalettin Bal, birçok kurum amiri ve kuruluş, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, vaizler, hafızlar ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program sonunda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Selim Argun, Reisül Kurra Vekili Mustafa Demirkan ve Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin’e İl Müftümüz Cemalettin Bal tarafından hediye takdim edildi ve program çeşitli ikramlarda bulunuldu.