İngilizce Mülakatta Sorulan Sorular Nelerdir?

İngilizce Mülakatta Sorulan Sorular Nelerdir?

İngilizce Mülakatta Sorulan Sorular Nelerdir?
28 Kasım 2022 - 15:04

1990’lı ve 2000’li yıllarda üniversite mezunlarının günümüze kıyasla çok daha rahat bir şekilde iş bulduklarını ifade edebiliriz. Fakat, üniversite sayısının artması beraberinde mezun enflasyonu gibi ciddi bir sorunu getirdi. İstihdamın az olması ancak her bir pozisyon için onlarca adayın istekli olması; bilhassa özel sektörde ekmeğin aslanın midesine inmesini sağladı.
Üniversiteden yeni mezun olan veya mezuniyetinin üzerinden zaman geçmesine rağmen istediği işi bir türlü bulamayanlar; kendilerini geliştirmek zorundadırlar. Bilhassa çok iyi bir şekilde İngilizce konuşmaları gereklidir. Bu sayede, İngilizce mülakatlarda başarılı olabilirler. Ayrıca, mülakata girmeden evvel ingilizce mülakatta sorulan sorular hakkında araştırma yapmaları da şarttır.

İngilizce İş Görüşmesi Sırasında Adaylara Hangi Sorular Sorulur?

İngilizce iş görüşmesi; konuşma pratiği olmayan insanlar için bir kabusa dönüşebilir. Fakat, detaylı bir hazırlık süreci geçiren ve bilhassa İngilizce mülakatta sorulan sorular hakkında fikir sahibi olarak görüşmeye girenler; rakiplerine kıyasla bir adım öne geçerler. Gelin, İngilizce mülakatta sorulan sorular hakkında detaylı bilgiler verelim!
  • Can you tell me about yourself (bize kendinizden bahsedebilir misiniz): Çok klasik bir soru olmakla beraber görüşmenin nasıl geçeceğini belirleme gibi bir özelliği vardır. Aday; bu soruya kısa, öz ama etkili bir şekilde cevap vermelidir. Bilhassa CV’sinin profesyonel özet kısmına yazdıklarını dile getirdiği takdirde soruya başarılı bir şekilde cevap vermiş olur. Bir başka deyişle, adayın eğitimi, iş tecrübeleri, öne çıkan yetenekleri ve kariyer hedefleri dile getirilmelidir.
  • Why do you want to work here (neden burada çalışmak istiyorsunuz): Kritik bir soru olarak tanımlanabilir. Adayın bu soruya profesyonel bir şekilde cevap vermesi şarttır. Şirket ile duygusal bağ kuran fakat bunu gerçekçi bir yaklaşım ile desteklemeyen adayların soruya yanlış cevap vereceklerini ifade etmek gerekir. Aday; şirketin hedefleri ile kendisinin hedeflerinin örtüştüğünü ve bu yüzden iş başvurusu yaptığını dile getirmelidir.
  • What is your best skill (en iyi yetenekleriniz nelerdir): Adaya en iyi özelliklerinin ne olduğuna dair kritik bir soru yöneltilir. İletişim becerileri, ekip ruhuna uygunluk, çözüm üretebilme, stres altında çalışabilme, zamanı iyi kullanabilme ve güvenilirlik; adaylarda en çok talep edilen yetenekler arasındadır. Bu özelliklere sahip olduğunu dile getirerek bu soruya cevap veren bir aday; karşı tarafı etkilemeyi başarır.
  • How do you deal with stressful situations (stresli durumlarla nasıl başa çıkarsınız): ingilizce mülakatta sorulan sorular; adayı en iyi şekilde tanımaya yardımcı olur. Beyaz yakalı olarak çalışanlar; stresli durumlarla başa çıkmakta zorlanırlar. Bu gibi durumlarda, hata üstüne hata yaparlar. Aday; İngilizce mülakat esnasında stresli iş ortamlarında başarılı olacağını ve sakinliğini koruyacağını dile getirmelidir. Karşı tarafı ikna etmek adına geçmiş deneyimlerinden de bahsetmelidir.
Sonuç olarak, İngilizce iş mülakatına girmeden evvel bu sorulara verilecek cevaplar üzerine düşünülmelidir.