KAYMAKAM KARASU'NUN 'DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI'

Sultanhanı Kaymakamı Murat Karasu 10 Aralık “Dünya İnsan Hakları Günü” mesajı yayımladı.

KAYMAKAM KARASU'NUN 'DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI'

Sultanhanı Kaymakamı Murat Karasu 10 Aralık “Dünya İnsan Hakları Günü” mesajı yayımladı.

KAYMAKAM KARASU'NUN 'DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI'
10 Aralık 2019 - 11:34

Kaymakam Karasu: 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 71. yıl dönümü; insan hakları bilincinin tüm dünyada yerleşmesi, gelişmesi, anlam ve öneminin kamuoyu tarafından paylaşılması amacıyla “Dünya İnsan Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır.

Bilindiği gibi insan hakları, insan olmanın kazandırdığı haklardır. Başkası tarafından verilen bir söze veya teminata bağlı olarak ya da satın alarak elde ettiğimiz haklar değillerdir. İnsan hakları, insan olmamızın ve onurumuzun doğal bir sonucudur. Bu hak ve özgürlükler; cinsiyete, ırka, renge, dile, dine, servete, siyasal veya başka düşünceye, dayanan herhangi bir ayrım gözetmeden sağlanmaktadır.
            
    İnsan hakları ve temel özgürlükler alanında, diğer demokrasilerle aynı değer ve amaçları paylaşan Türkiye, insan hakları standartlarının en yüksek düzeye getirilmesi amacıyla son yıllarda birçok önemli adımlar atmıştır.
               
Toplumda ve kamu görevlilerinde insan hakları bilincini geliştirmek, insan haklarını korumak, ihlal iddialarını incelemek ve araştırmak, insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engeller ile hak ihlallerine yol açan çeşitli nedenleri incelemek, araştırmak üzere, her il ve ilçede olduğu gibi, ilçemizde kurulu “İlçe İnsan Hakları Kurulu” 23 Kasım 2003 tarih 25298 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelikle yeniden yapılandırılarak, kurullarda sivil toplumun temsili güçlendirilmiştir. Söz konusu kurul, insan haklarının korunması ve geliştirilmesi için çalışmalar yapmaktadır. Kurulumuz, öncelikle idarenin uygulamalarında vatandaşlara, hoşgörü ve nezaketle yaklaşılmasını sağlamakla ve insan hakları ihlallerinin önlenmesi için gerekli çalışmaları yapmakla yükümlüdür.
               
Hak ihlaline uğrayan herkes Kaymakamlığımızda bulunan bu kurullarımıza bizzat başvurabilirler. Kişi, kurum ve kuruluşların, birbirlerinin insan haklarına saygı göstereceğine inanarak, tüm vatandaşlarımızın İnsan Hakları Gününü kutlar, esenlikler dilerim.