Kullan At, Non Nowen, Mikrofiber Bezlerin Kullanım Alanları

Kullan At, Non Nowen, Mikrofiber Bezlerin Kullanım Alanları

Kullan At, Non Nowen, Mikrofiber Bezlerin Kullanım Alanları
21 Ağustos 2023 - 16:34

Kullan at mikrofiber bezler günümüz standartlarına en uygun temizlik araçlarının başında gelmektedir. Mikrofiber bezler polyester ya da poliamit türevlerinden üretilen temizlik ürünlerinden bir tanesidir. Kullanım alanları ise oldukça geniştir. Mobilya yahut eşya temizliğinde, endüstride, giyim eşyalarında ve daha pek çok alanda mikrofiber bezlerin çeşitli kullanım amaçlarıyla kullanıldığı görülmektedir.


 
Kullan at mikrofiber bezler hayvansal, bitkisel ya da sentetik liflerden üretilmektedir. Bezlerin ince dokusu temizliği detaylandırır ve kolaylaştırır. Dokusu ve yapısıyla konfor sağlayan bu bezler sadece evlerde değil temizlik yapılan tüm alanlarda kullanılmaktadır.
Mikrofiber bezler yapıları gereğince geri dönüşüme uygunlardır. Bu bağlamda bu imkânın olması tek kullanımlık bezlerin üretilmesi açısından rahatlık sağlamaktadır. Tek kullanımlık mikrofiber bezler temizlik sürecinde tekrar temizlenme gerektirmeyen kirlerin temizlenmesine kolaylık sağlamaktadır.
Boşluklu yapısı, ince dokusu ve esnekliği ile temizliği kolaylaştıran kullan at mikrofiber bezler günümüz temizlik standartlarının sağlanmasına önemli bir yere sahiptir. Özellikle bulaş istenmeyen temizlik alanlarında kullanımı oldukça elverişlidir. Bu nedenle özellikle iş yerlerinde, hastanelerde, fabrikalarda yahut üretim alanlarında bu bezlerin kullanımına rastlanmaktadır.

Kullan At Bezlerin Pratik Kullanım Alanları Nelerdir?

Kullan at mikrofiber bezler çeşitli kullanım alanlarına sahiptir. İncelendiğinde mikrofiber kullanım amaçlarına göre şekillenmektedirler. Bu bağlamda kullanılacakları alana göre boyut ve şekil kazanmaktadır. Kullanım alanlarına göre mikrofiber bezler şu şekilde sınıflandırılabilir;
  • Genel temizlikte kullanmak için mikrofiber bezler
  • Mobilya temizliğinde kullanmak için mikrofiber bezler
  • Cam temizliğinde kullanmak için mikrofiber bezler
  • Ankastre ve fırın temizliğinde kullanmak için mikrofiber bezler
  • Araç ve makine temizliğinde kullanmak için mikrofiber bezler
  • Duşa kabin ve fayansların temizliğinde kullanmak için mikrofiber bezler
  • Endüstride temizlik amacıyla kullanılan mikrofiber bezler
Mikrofiber bezler hem temizleme hem kurulama için kullanılabilir. Leke çıkarmak ve toz almak i.in nemli bez kullanmak daha doğru olacaktır. Ancak seramik, cam, ayna gibi temizlik sonrası kurulanma amacıyla kuru bezler tercih edilmelidir.
Mikrofiber bezler kullanılıyorken ekstra biz temizlik gerecine ihtiyaç yoktur. Villus yapısı ile tüm alanlara inebilir ve detaylı temizlik sağlar. Toz tutma kapasitesi oldukça yüksek olan bu bezler temizlik sonrasında daha sağlıklı sonuçlar vermektedir. Aynı şekilde yapısı sayesinde emme kuvveti normal temizlik bezlerinin neredeyse 10 katıdır. Bu bağlamda avantajlı ve konforlu temizlik sağlayan bu ürünlerin talepleri de oldukça fazladır.
Mikrofiber bezlerin kullanımlarının ve kullanım alanlarının yaygınlaşması ile artık tek kullanımlık bezler üretilmektedir. Bu esnada karşımıza kullan at mikrofiber bezler çıkmaktadır. Özellikle bulaş olan temizlikler ya da iş yerlerinde kullanımları talep gören bu ürünler geri dönüştürülebilir ürünlerdir.

Endüstriyel Kullan At Bezlerin İş Yerlerindeki Rolü

Endüstriyel alanda kullanılan mikrofiber bezlerin kullanım amacı işletim alanında temizliğin sağlanmasıdır. Genellikle tek kullanımlık yani kullan at bu bezler üretim alanı ya da iş yeri bağlamında kullanılmaktadır.
Özellikle üretim alanlarında üretim cihazlarında ya da makinalarında kullanılan bu bezler tekrar kullanılmadan geri dönüşüme atılır. Buradaki amaç endüstride oluşabilecek atık ya da kirlerin zarar verebilir ya da normal şekilde temizlenmesinin zor olmasıdır.
Endüstriyel çalışma alanları geniş ve çeşitli makine alanlarından oluşan fiziksel ve çalışan açısından kalabalık alanlardır. Bu bağlamda bu alanlarda toz ve kir gelişimi diğer alanlara göre oldukça fazladır. Bu bağlamda bu alanların temizliğinde pratik ve kullanışlı olan kullan at bezler kullanılmaktadır.

Kullan At, Non Wowen, Mikrofiber Bezlerle Evde Hijyen Nasıl Sağlanır?

Günümüzde “Non Wowen” olarak bilinen dokusuz kumaştan üretilen %100 mikrofiber bezlerin kullanımı artmıştır. Genellikle elyaftan üretilen bu bezlerin en önemli özelliği dokuya sahip olmadıklarından yüzeyi çizmiyor olmalarıdır. Su emiciliği yüksek ve asla tüy bırakmayan yapısı ile özellikle ayna, cam ve seramik temizliğinde kullanılmaktadırlar.
Kullan at mikrofiber bezler arasında oldukça popüler olan Non Wowen bezlerin geri dönüşümü de oldukça kolaydır. Temizlik esnasında kullanıp sonrasında geri dönüşüme atacağınız bu bezler sayesinde temizliğinizde zamandan tasarruf edebilirsiniz.
Tek kullanımlık temizlik bezlerinde en önemli amaç zamandan tasarrufun sağlanmasıdır. Tekrar yıkama kurutma kullanma süreçlerini ortadan kaldıran bu sürünler sayesinde kısa ve pratik temizlikler gerçekleştirilmektedir.

Mikrofiber Bezlerle Hassas Yüzeylerin Temizliği ve Korunması

Mikrofiber bezlerin kullanıldığı temizlik alanları şunlardır;
  • Araç temizliği
  • Cam, ayna temizliği
  • Mutfak temizliği
  • Banyo, seramik temizliği
  • Ev-ofis eşyası temizliği
  • Ahşap ürün temizliği
Mikrofiber bezlerin kullanım alanları oldukça geniştir. Kullanım alanları bağlamında bezler üretilmektedir. Bezin türü ve tipi işlevini belirlemektedir. Bazı mikrofiber bezler fazlaca parçalı ve toz temizliği içinken; bazıları dokusu olmayan daha çok cam, ayna gibi hassas yüzeylerin temizlenmesinde kullanılan bezlerdir.
Özellikle hassas yüzeylerin temizliğinde kullan at mikrofiber bezler arasında sıkça tercih edilen Non Wowen bezlerdir. Bu bezler elyaf dokusuna sahip ve gözeneksizlerdir. Bu bağlamda asla tüy bırakma ya da dokuda çizilmeye neden olmazlar. Bu nedenle sıklıkla talep edilen bezler arasında yerlerini alırlar.

Profesyonel Temizlik Hizmetlerinde Non Wowen Bezlerin Önemi

Non Wowen bezlerin temizlik açısından pek çok avantajı bulunmaktadır. Bunlar;
  • Yüzeyde tüy bırakmazlar.
  • Yüzeyde çizilmelere neden olmazlar.
  • Kir ya da tozun tamamen temizliğini sağlarlar.
  • Herhangi bir kokuya sebep olmazlar.
  • Lekelenmelere neden olmazlar.
  • Çift yüzeyleri de kullanılabilir.
Yüksek kir ve sıvı tutma özellikleri ile temizlikte büyük kolaylık sağlayan mikrofiber bezler, kendi içerisinde de çeşitlenmektedir. Bu bezler sayesinde daha az temizlik ürünü kullanarak hem zamandan hem de cüzdandan tasarruf sağlayabilirsiniz.
Daha az temizlik ürünü kullanılmasının bir diğer artısı ise ürün ya da cismin daha az kimyasala maruz kalmasıdır. İncelendiğinde kullan at mikrofiber bezler kullanım amaçları doğrultusunda çeşitli kullanım alanları bağlamında üretilmektedir.