Venturi Scrubber Nedir?

Venturi Scrubber Nedir?

Venturi Scrubber Nedir?
18 Kasım 2022 - 13:21

Gazların temizlenmesi son derece önemlidir. Bu sayede, endüstriyel faaliyet alanları hem insan sağlığına hem de doğaya herhangi bir zarar vermemiş olur. Gaz yıkayıcı olarak bilinen farklı bir kavram mevcuttur. Venturi scrubber; gaz yıkayıcısı olarak bilinir. Gazlardan tozu gidermeye yarar. Bu sayede, gazları olabilecek en iyi şekilde temizler. Birçok kişi; venturi scrubber hakkında bilgi almak adına araştırmalar yapar.

Venturi Scrubber Ne İşe Yarar?

İşletmelerin faaliyetleri oldukça önemlidir. Bu sayede, ülke ekonomisine ciddi katkı sağlanması söz konusudur. Bunun yanı sıra, işletmeler; tahmin edebileceğiniz üzere çok sayıda kişiye iş imkanı sağlar. Fakat, işletmelerin bilhassa üretim faaliyetleri sırasında ortaya birtakım sorunlar çıkar. Her şeyden önce, fabrikalardan çıkan gazların hava kirliliğine sebep olduğunu söylemek gerekir. Bu durumu telafi etmek adına filtre sistemlerinden yararlanılabilir. Onlardan birisi de venturi scrubber!

Venturi Scrubber Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Venturi scrubber; kuru sistemlere kıyasla çok sayıda avantaja sahiptir. İşletmelerde oluşan yağ buharı başta olmak üzere bünyesinde nem barındıran mikron ya da mikronaltı toz partikül içeren gazları tutmak adına tercih edilir. Kimyasal bileşim barındıran ve su ile çözümlenmesi mümkün olan diğer bileşikleri havadan ayırma konusunda da bir hayli avantajlıdır. Islak tip yıkayıcılar arasında en verimli oluşuyla öne çıkar. İşletmeler adına en ekonomik seçenek olduğunu söylemek gerekir. Hem işletme hem de yatırım maliyeti bir hayli düşüktür. 2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde kuru tip sistemlere kıyasla daha çok tercih edildiğini ve birçok alanda kendisine yer bulduğunu söylemek gerekir. Bunun yanı sıra, enerji tüketimi açısından da en iyisini vaat eder. Avantajlı ve tasarruflu bir seçenek oluşuyla takdir toplar.

Venturi Scrubber Hangi Özellikleri ile Dikkat Çeker?

İşletmeler; bilhassa üretim faaliyetleri sırasında birtakım sorunlarla karşılaşırlar. Bilhassa yağ buharı ve nem içeren mikron ya da mikronaltı toz partikül içeren gazları tutmaya yarayan venturi scrubber; kuru sistemlere kıyasla çok daha iyi bir seçenek olmasıyla dikkat çeker. Bunun yanı sıra, su ile çözümlenmesi mümkün olan diğer bileşikleri havadan ayrıştırarak etkinliğini belli eder. Islak tip yıkayıcılar arasındaki en verimli seçenek oluşuyla dikkat çeker.
Venturi scrubber; sahip olduğu avantajlar ile farkını ortaya koyar. Her şeyden önce, uygun maliyetli olduğundan bahsetmek gerekir. Hem yatırım hem de işletme maliyeti bir hayli düşüktür. Yalnızca bu özelliği dahi dikkat çekicidir. Bunun yanı sıra, enerji tüketimi konusundaki avantajı ile de öne çıkar. Diğer kuru tip sistemlere göre çok daha tasarruflu bir şekilde enerji harcar. Ayrıca, kullanılacağı yere göre farklı malzemelerden imal edilmesi söz konusudur. Hatta, genellikle karbon çelik veya paslanmaz gibi malzemelerden imal edilmesi ile bilinir.

Venturi Scrubber Avantajları Nelerdir?

Venturi scrubber; avantajları ile öne çıkar. Gelin, avantajlarına bir göz atalım!
  • Her şeyden önce, nemli gazları işleme yeteneğine sahiptir. Ayrıca, yüksek sıcaklıktaki gazları işlemesi ile de bilinir.
  • Hem bakım hem de onarım avantajına sahiptir. Bu durum; işletmeler adına ciddi bir avantajdır. Çünkü, bakım maliyeti son derece düşük bir sisteme sahip olmanın avantajını kullanırlar.
  • Düşük basınç kaybı; venturi scrubber avantajları arasında yer alır. Ayrıca, neredeyse yüzde yüze ulaşan bir verimlilik oranına sahiptir.
  • Korotif ve aşındırıcı gazlardan kurtulmak isteyenler için en uygun seçenek tahmin edilebileceği üzere venturi scrubber! Her ikisi için de en etkili çözümdür.
  • Gazları ve partikülleri aynı anda temizleme özelliğine sahip olan venturi scrubber; verimlilik açısından ne kadar iyi olduğunu bu özelliğiyle de ispat eder.
  • İşletmeler adına bir kabus olan mikron tozları olabilecek en iyi şekilde temizlemesiyle ünlüdür.
  • Son olarak, venturi scrubber; baca gazının soğumasını sağlar. Bu durum; sanayide faaliyet gösteren fabrikalar adına çok ciddi bir avantajdır.
Venturi scrubber; kolay anlaşılır bir çalışma sistemine sahiptir. Ayrıca, hem standart hem de opsiyonel özellikleri vardır. Yanıcı ve parlayıcı toz dikkate alınarak tasarlanmış olması ile öne çıkar. Buna ek olarak, bazı modellerinde gövde kumlama ve kaplama özelliği de mevcuttur. Gaz akışı ölçme sistemi de venturi scrubber bünyesinde yer alır.