Zirkonyum Diş Kaplama Nedir?

Zirkonyum Diş Kaplama Nedir?

Zirkonyum Diş Kaplama Nedir?
08 Aralık 2022 - 08:46

Diş kaplamaları iki türe ayrılmaktadır. Bunlar metal destekli ve metal desteksiz kaplamalardır. Sıklıkla estetik kaplama tercih eden kişiler zirkonyum kaplama tercih etmektedir. Beyaz renkli seramik haline getirilen zirkonyum doğal diş yapısına oldukça benzemektedir bundan dolayı gülüş estetiği için sıkça kullanılmaktadır. Sizler de zirkonyum diş kaplama hakkında detaylı bilgi almak için tuzla diş doktoru kadromuzla iletişime geçebilir, detaylı bilgiler edinebilirsiniz.
 
 Zirkonyum Diş Kaplamanın Avantajları Nedir?
 
 Zirkonyum kaplamalar, diğer kaplamalara göre daha fazla ışık geçirmektedir. Bundan dolayı dişe koyu bir ton vermez, diş etinin rengini değiştirmez. Zirkonyum ışık geçirme özelliği sayesinde dişe mat bir görüntü sağlamaz. Dişin orijinal bir görüntüye sahip olmasına yardımcı olur. Sağlıklı, şeffaf ve doğal bir görünümü vardır. Diş eti sağlığına destek verir, diş eti ile büyük bir uyum sağlar.
 
 Zirkonyum diş kaplama herhangi bir şekilde hassasiyet yaşatmaz. Metal içermez, bundan dolayı metal alerjisi olan kişilerin rahatlıkla tercih edebileceği tedavi yöntemlerinden biridir. Sizler de tuzla diş doktoru uzman ekibimizden zirkonyum kaplama hakkında bilgi alabilirsiniz.
 
 Zirkonyum Diş Kaplama Özellikleri Nelerdir?
 
 Zirkonyum diş kaplama oldukça doğal bir yapıya sahiptir bununla beraber oldukça sağlamdır. Oksitlenmeye karşı dirençlidir, uzun ömürlü olarak kullanılabilir. Zirkonyum diş kaplamanın diğer özellikleri ise şu şekildedir;
 
İçerisinde metal içermez, sağlığa herhangi bir zararı yoktur ve uzun süreli kullanım imkanı sunar.
 
Yarı saydam bir yapıya sahiptir, ışığı geçirir bundan dolayı doğal dişler ile oldukça uyumludur.
 
Zirkonyum renk değiştirmez, pürüzsüz bir yapısı vardır. Plak birikimi yapmaz, renkli gıdalardan etkilenmez ve rengi her zaman sabit kalır.
 
Düzenli olarak tuzla diş doktoru tarafından kontrol edilmesi halinde uzun ömürlü olarak kullanılabilir.
 
 Zirkonyum Kaplama Tedavi Süreci Ne Kadar Sürer?
 
 Zirkonyum kaplama için dişler bir miktar küçültülür. Diş etleri kontrol edilir ve gerekirse diş eti tedavisi uygulanır. Ardından ölçü alınır ve dişe en uygun renkte özel zirkonyum kaplamalar üretilir. Özel yapıştırıcılar ile dişe yapıştırılır. Dişlerin kesilme işlemi anestezi ile yapılır. Bir süre hafif bir sızı hissedilebilir bunun sebebi kaplama sonrası oluşabilecek hassasiyettir ancak bu durum çok nadir görülür.